Vanaf 2017 voert True-xs het Security Seal of Approval; de pragmatische standaard in informatiebeveiliging. Bedrijven die het Security Seal of Approval mogen voeren, hebben een dreigingsanalyse bovenop een NEN7510 of ISO27001 certificering uit laten voeren. Daarnaast garandeert het Security Seal of Approval dat het betreffende bedrijf alle voortschrijdende maatregelen neemt om maximaal beschermd te zijn op het gebied van informatiebeveiliging.

Denk hierbij aan het continue monitoren van het bedrijfsnetwerk op kwetsbaarheden en gedrag, regelmatige penetratietesten, opleidingen van personeel variërend van awareness-trainingen tot cursussen voor software-ontwikkelaars, code reviews van (web) applicaties en periodieke voortgangsgesprekken met het management en een True-xs Security Specialist. Door dit voor een langere periode af te spreken (36 tot 60 maanden) ontwikkelt u een voortschrijdende standaard. 100% garantie is er nooit, maar door uw beperkte middelen optimaal in te plannen ontstaat er een optimum qua bescherming. Bedrijven met het Security Seal of Approval denken over de gehele linie na over informatiebeveiliging, maar verliezen daarbij niet de pragmatische aanpak uit het oog.

Wat houdt de dreigingsanalyse in?

De dreigingsanalyse (een momentopname) gaat in op specifieke aspecten van informatiebeveiliging. Hierbij wordt gekeken door Security Specialisten van True-xs of u de juiste beveiligingsmaatregelen heeft getroffen tegen aanvallen van cybercriminelen. Denk hierbij aan het testen van uw webapplicaties, het scannen van uw IP-adressen op kwetsbaarheden, maar ook inlooptesten, waarbij wordt gekeken of uw personeel afdoende op de hoogte is van de juiste procedures (social engineering). De dreigingsanalyse is een waardevol hulpmiddel doordat True-xs kijkt vanuit het perspectief van een cybercrimineel en welke technieken zij gebruiken om organisaties te compromitteren. De uitkomst hiervan is verschillend per bedrijf, het is namelijk nogal een verschil of u patiëntgegevens in uw ICT-omgeving opslaat; bijzonder intellectueel eigendom wilt beschermen of dat u enkel een database met commerciële gegevens wilt beschermen.

Meer weten over het Security Seal of Approval? Neem nu contact met ons op: mail ons info@true-xs.nl of bel +31 88 323 0205