True-xs Cyber Security is SOC partner van SecureMe2

SecureMe2 (SM2) kiest True-xs Cyber Security tot haar partner voor het leveren van security monitoring diensten. SM2 verkoopt sinds begin 2017 de SAM, een cybersensor, die uitgaand IP-verkeer monitort op malicious IP-verkeer. True-xs levert de techniek om de output van de SAM te vertalen naar leesbare meldingen voor de eindgebruiker of de netwerkbeheerder. De combinatie van deze twee partijen is zeer succesvol gebleken en inmiddels zijn er tientallen klanten genoteerd.

True-xs brengt de veelbesproken en vaak onbetaalbare SOC-diensten van derde partijen naar een nieuw betaalbaar niveau met gegarandeerde werking. De monitoringsdienst van True-xs is volledig ingeweven in de abonnementsdienst van SM2. De SAM is zeer toepasbaar voor ZZP’ers tot MKB-bedrijven met een omvang van een paar honderd medewerkers.

De SAM detecteert malware en is daardoor waardevol in de strijd tegen het herkennen van datalekken. De meldingen vanuit het volledig geautomatiseerde SOC van True-xs ontvangt de klant op een manier die men zelf wenst. Per email, sms, web dashboard of per telefoon. Bij grote incidenten kunt u afhankelijk van het type abonnement en de hulp die u nodig heeft ook nog juridische ondersteuning en incident response diensten ontvangen.  

Directeur van True-xs, Arwi van der Sluijs, is trots op de samenwerking en spreekt van een SOC 2.0: “De tijd dat mensen achter schermen zitten en 24×7 uur monitoren is onbetaalbaar voor het MKB, en lang niet altijd succesvol. Door baanbrekende automatisering lukt het True-xs om een geautomatiseerd SOC aan te bieden. Met alle positieve gevolgen voor de kosten!”. True-xs verzorgt niet alleen monitoring van SAM’s maar kan met haar moderne aanpak en visie alle log-genererende devices monitoren. Dat biedt ongekende mogelijkheden bij het detecteren van ongewenste bezoekers in uw ICT-netwerk.